Sygeplejersker strejker i ebolaramte Liberia

Sygeplejersker på Liberias største hospital i hovedstaden Monrovia indledte mandag en strejke.

Deres krav er bedre løn og beskyttelsesudstyr, der skal sørge for, at de ikke risikerer at blive smittet med den dødbringende ebolavirus, som hærger i området og har kostet flere hundrede mennesker livet i Liberia.

Dermed følger de liberiske sygeplejersker deres kolleger i Sierra Leone, hvor sundhedspersonalet på Kenema-hospitalet i den østlige del af landet lørdag gik i strejke.

John Tugbeh, der er talsmand for de strejkende sygeplejersker på John F. Kennedy Hospitalet i Liberia, oplyser, at sygeplejerskerne ikke vil vende tilbage til arbejdet, før de modtager dragter til at beskytte sig.

- Fra begyndelsen af ​​ebola-udbruddet har vi ikke haft beskyttelsesudstyr at arbejde i. Konsekvensen er, at mange læger er blevet smittet med virussen. Vi er nødt til at blive hjemme, indtil vi får dragterne, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han understreger, at sygeplejerskerne har krav på højere løn og bedre beskyttelse, fordi de "risikerer deres liv."

Ebola blev konstateret i marts i Vestafrika og har nu bredt sig til flere lande. I første omgang var det i Guinea, Sierra Leone og Liberia, men senest er den også fundet i Nigeria og Senegal.

Der findes foreløbig ingen medicin, der kan kurere ebola, der blandt andet smitter gennem opkast og blod.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har registreret godt 3000 smittede. Frem til den 26. august var der registreret 1552 dødsofre.

Det står ikke klart, hvor mange sygeplejersker i Liberia der strejker, eller hvad hospitalets beredskabsplan er. Hospitalet har ikke kommenteret strejken.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip