Sygeplejerskes død er det andet ebola-tilfælde i Mali

Politiet i Mali afspærrede tirsdag en sundhedsklinik i et velstående kvarter i hovedstaden, Bamako, efter at en sygeplejerske er død af den frygtede virussygdom ebola.

Det oplyser regeringen i landet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ebolatilfældet er det andet kendte tilfælde af sygdommen i Mali, der blandt andet grænser op til Guinea, som er hårdt ramt af epidemien.

Sygeplejersken havde været med til at behandle en patient fra netop Guinea, som døde af ebolalignende symptomer i oktober. Han var ikke testet for ebola, før han døde - og liget er sendt hjem til Guinea.

Det nye tilfælde har ingen forbindelse til Malis første tilfælde, som var en toårig pige, der døde af virusset i byen Kayes efter at være kommet hjem fra Guinea.

De 108 passagerer, som havde haft større eller mindre kontakt med pigen på hendes rejse hjem til Mali, blev alle sat i isolation i første omgang. Men tirsdag blev de efter 21 dage i isolation igen lukket ud.

Da den toårige pige døde, blev Mali det sjette land i Vestafrika, hvor ebola er blevet registreret. Men Mali tog alle forholdsregler og blev for nylig erklæret smittefri.

Mali har en 800 kilometer lang grænse til Guinea, der sammen med Liberia og Sierra Leone er de tre hårdest ramte lande. Tilsammen har mindst 4900 personer ifølge verdenssundhedsorganisationen, WHO, mistet livet i den igangværende epidemi.

Tirsdag aften blev en dansker indlagt på Hvidovre Hospital med feber efter at være kommet hjem fra Vestafrika for nylig.

Den første test for ebola har dog vist sig at være negativ, og det skal bekræftes af en anden test. Svaret på den ventes at komme tidlig onsdag morgen.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip