IS-sympatisører truer med at dræbe tysker i Filippinerne

En militant islamistisk gruppe i Filippinerne truer med at dræbe en tysk statsborger, som den har taget som gidsel, for at vise sin sympati og opbakning til den ekstreme gruppe Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak.

Det er den filippinske gruppe Abu Sayyaf, der lige nu holder to tyskere som gidsler, og hvis ikke Tyskland betaler en løsesum og trækker sin støtte til den USA-ledede luftkrig mod Islamisk Stat tilbage, vil det ene af gidslerne blive dræbt.

Udmeldingen er det seneste eksempel på, at opbakningen til IS når langt ud over grænserne i Irak og Syrien. Over 1000 personer fra radikale muslimske miljøer i Asien og Oceanien vurderes at være rejst til Irak eller Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.

Onsdag blev et fransk gidsel halshugget af en militant IS-inspireret gruppe i Algeriet.

Gruppen Abu Sayyaf betegnes af USA som en terrororganisation, der har opsamlet militante, som oprindelig havde tilknytning til al-Qaeda i 1990'erne.

Ifølge regeringen i Filippinerne har Abu Sayyaf dog ikke nogen reel forbindelse til Islamisk Stat, men prøver blot at slå mønt ved at påstå at have tilknytning til gruppen.

Gruppen halshuggede i 2001 en amerikansk mand, men har siden mistet støtte og vurderes nu kun at have 300 tilhængere i fjerne egne af Filippinerne.

Tysklands udenrigsministerium afviser at opfylde gruppens krav.

- Trusler er ikke en metode, der kan ændre Tysklands udenrigspolitik, lød det torsdag fra en talsmand fra ministeriet på et pressemøde i Berlin.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip