Synes du, dine hårde hvidevarer dør hurtigere og hurtigere? Så har du helt og aldeles ret

Det kan ikke passe. Ikke allerede. Den er kun fem år gammel!

De følelser står mange med, når opvaskemaskinen, køleskabet, tørretumbleren eller andre hårde (og dyre) hvidevarer går i stykker.

Ulykken kommer aldrig belejligt, og derfor ville det være rart, hvis den kom lidt sjældnere.

Sammenligner man levetiden for diverse husholdningsapparater over en 10-årig periode, viser det sig til gengæld, at levetiden er blevet kortere.

Læs også: Du gætter aldrig, hvad han forvandlede den gamle vaskemaskine til

Din maskine dør før tid
I 2004 var andelen af produkter med en levetid på under fem år 3.5 procent. I 2012 var andelen steget til 8,5 procent.

Det viser en omfattende undersøgelse af den tyske miljøstyrelse, Økoinstituttet og universitetet i Bonn.

Undersøgelsen skelner de forbrugere, der vælger at smide produkterne ud, fordi de blot vil have en nyere model, fra de forbrugere der skiller sig af med tingene, fordi de simpelthen er defekte.

Stigningen fra 3,5 procent til 8,5 procent indebærer dermed kun købere, der har smidt en hård hvidevare ud, fordi den var defekt. 

Læs også: Bolig: Huskeliste hvis du flytter ind før tid

Forskerne har søgt svar på, hvor lang tid elektroniske genstande bliver brugt i dag, hvornår de første gang går i stykker, samt hvorfor forbrugeren ender med at smide dem ud eller skille sig af med dem.

Lidt mere end halvdelen af førstegangskøbere af hårde hvidevare så som kølsekabe, vaskemaskiner og tørretumblere svarer, at grunden til, at de skiller sig af med de elektroniske produkter er, at de er deffekte.

 

Dagens Gossip