Syngende demonstranter sigtet for uro i Folketinget

En fælles sang fra tilskuerpladserne i Folketinget kan få alvorlige konsekvenser for en gruppe demonstranter, der torsdag viste deres utilfredshed med stramninger på asylområdet ved at bryde ud i sang under en debat i folketingssalen.

14 blev anholdt, fortæller politikommissær ved Københavns Politi Lars Krabbe.

- Status er, at de alle sammen er blevet sigtet for at forstyrre den offentlige handling, der er inde i Folketinget. Alle 14 blev løsladt efter endt afhøring, og det foregik stille og roligt, siger Lars Krabbe.

Demonstranterne er sigtet efter straffelovens paragraf 137 styk to for ved "larm eller uorden" at have forstyrret "offentlig samling af Folketinget". Den forseelse kan give bøde eller fængsel i op til to år.

Demonstranterne sang blandt andet "lille bange land. Vis nu hvad du kan. Luk nu døren op til verden".

Det fik Karen Klint (S) til fra Folketingets formandsstol at reagere:

- Jeg vil gerne bede publikum om at sætte sig stille og roligt ned, sagde hun.

Det lagde dog ingen dæmper på sanglysten på tilskuerrækkerne, og der blev desuden smidt flere flyers fra tilskuernes balkon og ned i folketingssalen i forbindelse med protestaktionen. Det fik Karen Klint til at afbryde debatten, som dog blev genoptaget kort efter.

Sangen var skrevet til lejligheden af organist Nicolai Kjølsen og Malin Westerlund, stiftere af Gæstfrie i Halsnæs, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gæstfrie i Halsnæs blev dannet i forbindelse med afviklingen af Auderødlejren ved Frederiksværk dette efterår.

/ritzau/

 

Dagens Gossip