Syrere sprang over bord fra fragtskib i Øresund

Søværnets Operative Kommando (SOK) og Københavns Politi måtte torsdag morgen i aktion, da tre personer sprang over bord fra et skib i Øresund.

I første omgang blev to personer reddet i land ved København, men SOK iværksatte en eftersøgning længere nordpå i Øresund, hvor en tredje mand skulle have forladt skibet.

Københavns Politi behandler sagen vedrørende de to, der blev reddet i land ved København.

- Vi får en melding om, at flere personer er hoppet over bord, og vi får sendt en båd derud. Der er tale om to mænd, og de er blevet reddet op igen, fortæller Michael Andersen, der er vagtchef hos Københavns Politi.

Det drejer sig om to syriske mænd, og alt tyder på, at de har forladt skibet frivilligt. Mændene forlod skibet i Drogden Rende ud for Dragør.

- De havde nogle plastikposer med papirer i, og det ville de nok ikke have haft, hvis de var blevet skubbet, siger Michael Andersen.

Mændene har i første omgang forklaret, at der har været nogle uoverensstemmelser på skibet, som stammer fra Libanon.

Det skulle dreje sig om uoverensstemmelser mellem sunni- og shiamuslimer, men politiet kan ikke sige noget mere detaljeret om, hvad der er foregået.

- Vi kunne have en formodning om, at mændene vil bede om asyl, men det har de ikke gjort endnu. Men ellers, så vil der være tale om ulovligt ophold, siger Michael Andersen.

SOK fik en melding om, at en tredje mand skulle være sprunget over bord tidligere på morgenen torsdag. Det skulle angiveligt være forgået længere nordpå i farvandet mellem Helsingør og Helsingborg.

Eftersøgningen af manden blev i løbet af torsdagen indstillet, da politiet fik oplyst, at manden skulle være set i Helsingborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip