Syrien fordømmer tyrkisk ild mod områder i Aleppo

Den tyrkiske hær vil blive ved med at angribe en kurdisk milits i den nordlige del af Aleppo i Syrien, siger Ahmet Davutoglu, den tyrkiske premierminister.

Han har talt i telefon med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel. Det er ifølge kilder i premierministerkontoret i den tyrkiske hovedstad, Ankara, under denne samtale, at meldingen om de fortsatte angreb er kommet.

Tidligere søndag var der ellers en skarp reaktion på bombardementerne fra det syriske udenrigsministerium.

- Udenrigsministeriet fordømmer på det kraftigste Tyrkiets gentagne kriminelle handlinger og angreb mod det syriske folk og Syriens territoriale integritet, lød det fra ministeriet ifølge det syriske nyhedsbureau Sana.

Den syriske regering opfordrer nu FN til at "gøre en ende på det tyrkiske regimes kriminelle handlinger".

Frankrig har ifølge det franske nyhedsbureau AFP også opfordret Tyrkiet til at holde inde med bombardementerne af kurderne.

Observatørgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder meddelte søndag, at den tyrkiske hær for anden dag i træk har angrebet kurdiske styrker og dræbt to medlemmer af den kurdiske YPG-milits.

Beskydningerne begyndte lørdag, og Tyrkiet krævede kort efter, at YPG-militsen trækker sig fra de områder i det nordlige Syrien, som gruppen for nylig har erobret.

Det gælder også en flybase ved navn Menagh.

Det syrisk-tyrkiske parti PYD svarede søndag på Tyrkiets krav med en stejl afvisning og advarede samtidig om, at syrerne vil bekæmpe enhver tyrkisk intervention i Syrien.

YPG er den væbnede gren af PYD.

Saleh Muslim, som er næstformand i PYD, siger til Reuters, at Tyrkiet ikke har nogen ret til at blande sig i Syriens interne affærer.

Han tilføjer, at den flybase, som Tyrkiet angreb lørdag, inden kurdernes ankomst var i hænderne på Syriens al-Nusra Front, som har bånd til al-Qaeda.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip