Syrien og Rusland planlægger sammen at befri Aleppo

10/04/2016 14:05

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ruslands luftvåben og den syriske hær forbereder en fælles operation, der skal befri den strategisk vigtige storby Aleppo i Syrien.

Det siger den syriske premierminister, Wael Nader al-Halki, under et møde med medlemmer af det russiske parlament søndag ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

- Sammen med vores russiske partnere forbereder vi en operation, der skal befri Aleppo og blokere alle de illegale væbnede grupper, som har brudt våbenhvilen eller ikke tilsluttet sig den, siger premierministeren ifølge Tass.

15. marts begyndte Rusland at trække størstedelen af landets styrker tilbage fra Syrien.

Men få dage efter lød det fra Putin, at bombeflyene hurtigt kunne være tilbage i det borgerkrigshærgede land, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Hvis behovet opstår, kan Rusland helt reelt inden for nogle timer optrappe sin tilstedeværelse i regionen til en størrelse, der kan matche udviklingen. Rusland kan udnytte hele sit arsenal af muligheder, sagde Putin i midten af marts.

Mens den syriske regeringshær og Rusland lægger planer om en befrielsesaktion er voldsomme kampe undervejs omkring Aleppo, som er Syriens næststørste by efter hovedstaden Damaskus.

Observatørgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder meddeler, at mindst 16 mænd, der støtter det syriske regime, er dræbt, mens 19 medlemmer af terrornetværket al-Qaedas allierede oprørsgruppe Nusrafronten har mistet livet inden for 24 timer.

- Intense kampe rasede over midnat (natten til søndag, red.) på forskellige fronter i den sydlige del af Aleppo-provinsen, lyder det fra observatørgruppen.

En våbenhvile, som er trådt i kraft i Syrien, omfatter ikke de jihadistiske grupper Nusrafronten eller Islamisk Stat.

/ritzau/