Syrien: Signaler fra statsligt tv afbrydes af fjender

Syriens regeringsdrevne satellit-tv-kanaler er tirsdag blevet afbrudt, hvilket ifølge det officielle nyhedsbureau Sana skyldes forstyrrelse fra fjendtligtsindede lande, der ønskede at "blokere sandhedens stemme".

Syria TV, en nyhedskanal, der normalt kører i døgndrift, begyndte at flimre. Derefter blev der blev udsendt en nyhedsflash om, at signalet var afbrudt. Herefter forsvandt signalet, og skærmen gik helt i sort.

Udsendelsen blev derefter omlagt til frekvensen for en anden statsdrevet kanal, Syrian Drama TV. Nyhedsbureauet Sana oplyser, at de statslige kanalers signaler er blevet blokeret.

Sana siger videre, at de syriske tv-kanaler hyppigt er afbrudt af "konspirationslande", der sigter efter at bremse sandfærdige nyheder i at nå ud til seere i hele verden.

Det blev ikke præciseret nærmere, hvilke lande der har skylden for at ødelægge de statslige, syriske tv-signaler.

Vesten og golfstaterne er modstandere af præsident Bashar al-Assads regering, der har bekæmpet et oprør i landet i de seneste fire år, og som bliver mere og mere blodigt, efter at den ekstreme, jihadistiske gruppe Islamisk Stat har erobret store dele af landet.

Langt over 200.000 mennesker har mistet livet i borgerkrigen i Syrien, og FN har opgivet at følge med i, hvor mange mennesker der har måttet lade livet.

Omkring halvdelen af Syriens 22 millioner indbyggere er flygtet fra deres hjem. Enten til andre egne af landet eller til store flygtningelejre i nabolandene.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip