Syrien til Jordan: Hjælp os med at bekæmpe IS

Efter islamisters brutale henrettelse af en jordansk pilot opfordrer Syriens regering Jordan til at samarbejde om at bekæmpe Islamist Stat (IS) og al-Qaeda i Syrien.

Det skriver det syriske nyhedsbureau, Sana.

Jordan er en del af den militære koalition anført af USA, som fra luften angriber IS. En jordansk pilot blev i december skudt ned af islamisterne i Syrien, og tirsdag offentliggjorde IS en flere uger gammel video, der viser, hvordan han bliver brændt levende.

Det syriske udenrigsministerium opfordrer Jordan "til at arbejde sammen i kampen mod terrorisme fra organisationen Daesh og Nusra Fronten og de andre organisationer, der associeres med dem i Syrien og i regionen".

Daesh er på arabisk en nedgørende betegnelse for Islamisk Stat, og Nusra Fronten er al-Qaedas gren i Syrien.

Begge har de erobret landområder i Syrien.

USA har tidligere fastslået, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, ikke kan være en samarbejdspartner i kampen mod Islamisk Stat.

Lige som USA er Jordan modstander af den syriske præsident. Men den folkelige vrede er stor i Jordan efter henrettelsen af piloten. Han kom fra en indflydelsesrig klan i den sydlige del af Jordan, som er en vigtig støtte for landets magtfulde konge.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip