Syrien til Jordan: Hjælp os med at bekæmpe IS

Efter islamisters brutale henrettelse af en jordansk pilot opfordrer Syriens regering Jordan til at samarbejde om at bekæmpe Islamist Stat (IS) og al-Qaeda i Syrien.

Det skriver det syriske nyhedsbureau, Sana.

Jordan er en del af den militære koalition anført af USA, som fra luften angriber IS. En jordansk pilot blev i december skudt ned af islamisterne i Syrien, og tirsdag offentliggjorde IS en flere uger gammel video, der viser, hvordan han bliver brændt levende.

Det syriske udenrigsministerium opfordrer Jordan "til at arbejde sammen i kampen mod terrorisme fra organisationen Daesh og Nusra Fronten og de andre organisationer, der associeres med dem i Syrien og i regionen".

Daesh er på arabisk en nedgørende betegnelse for Islamisk Stat, og Nusra Fronten er al-Qaedas gren i Syrien.

Begge har de erobret landområder i Syrien.

USA har tidligere fastslået, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, ikke kan være en samarbejdspartner i kampen mod Islamisk Stat.

Lige som USA er Jordan modstander af den syriske præsident. Men den folkelige vrede er stor i Jordan efter henrettelsen af piloten. Han kom fra en indflydelsesrig klan i den sydlige del af Jordan, som er en vigtig støtte for landets magtfulde konge.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip