Syriens Frie Hær dræber snesevis af militante islamister

Syriske oprørere, der de seneste to dage har været i kamp mod jihadister i det nordlige Syrien, har dræbt snesevis af islamister, der sympatiserer med terrornetværket al-Qaeda.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der sædvanligvis er velorienteret.

- Mindst 36 medlemmer og tilhængere af Irak og Levantens Islamiske Stat (ISIS) er dræbt siden fredag i Idlib og Aleppo, og over 100 er taget til fange af oprørerne, siger menneskerettighedsorganisationen.

Det er i samme område, hvor en dansker og fire andre fra hjælpeorganisationen Læger uden Grænser blev bortført op til weekenden.

Den Nationale Koalition, der er en paraplyorganisation for den syriske opposition, siger i en erklæring, at den giver "fuld støtte" til de moderate syriske oprøreres kamp mod de militante islamister og tilhængere af al-Qaeda.

- Den syriske oppositionskoalition støtter fuldt ud Den Frie Syriske hærs bestræbelser på at befri byer og nabolag fra den autoritære undertrykkelse, hedder det med henvisning til ISIS.

ISIS og andre fundamentalistiske oprørere har indtaget flere byer i det nordlige Syrien og underkastet dem sharia-lov.

De hverver militante fra både Syrien og andre dele af den arabiske verden.

I Aleppo er der de seneste dage blevet råbt slagord mod al-Qaeda-grupperne, hvilket de militante islamister har besvaret ved at skyde mod demonstranter.

Aleppo kontrolleres af både oprørere og præsident Bashar al-Assads regeringshær.

Indtil nu har de moderate og de rabiate oprørere tolereret hinanden, men der er en voksende uvilje over for de religiøse love, som ISIS forsøger at presse ned over befolkningen.

Der var lørdag ingen oplysninger om, hvor de fem bortførte fra Læger uden Grænser befinder sig, eller hvem der står bag deres forsvinden.

Men de har formentlig arbejdet i et område, hvor både de moderate og islamistiske oprørere holder til.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip