Syriens Frie Hær rykker ind i Kobani

Oprørere fra Syriens Frie Hær har fra Tyrkiet krydset grænsen til Syrien for at støtte kurderne i Kobani i kampen mod Islamisk Stat, oplyser en tyrkisk embedsmand.

Embedsmanden, der ønsker at være anonym, fortæller nyhedsbureauet AFP, at en gruppe på omkring 150 soldater fra oprørshæren tidligt onsdag krydsede grænsen.

Den kurdiske by Kobani - lige på den anden side af den tyrkiske grænse - har i ugevis været belejret af Islamisk Stat.

Tyrkiet har hidtil nægtet kurdiske flygtninge i at krydse grænsen for at komme de kurdiske forsvarere i Kobani til undsætning.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger kamphandlingerne i Syrien, bekræfter, at militsfolk fra Syriens Frie Hær har krydset grænsen og sætter antallet til 50.

Ifølge det prokurdiske nyhedsbureau Firat havde de syriske oprørssoldater krydset grænsen i otte køretøjer ved grænseovergangen Mursitpinar.

Tyrkiet har tilladt, at kurdere fra den irakiske peshmerga-hær kommer det belejrede Kobani til undsætning. Soldater herfra meldes undervejs.

Tyrkiet er blevet kritiseret af USA og andre vestlige lande for at spille et tvetydigt spil i den syriske konflikt. Tyrkiet har i modsætning til Nato-allierede som USA og det lille Danmark ikke indsat kampfly til at bekæmpe Islamisk Stat.

Tyrkiet har heller ikke gjort sine flybaser tilgængelige for Nato-fly

Tyrkiet insisterer på, at det ikke kun skal være en kamp mod Islamisk Stat. Regeringen i Ankara vil også have det til at være en kamp mod præsident Bashar al-Assads regime i Syrien.

Men det giver godt mening, at Syriens Frie Hær får fri passage i Tyrkiet, for tyrkerne bakker fuldt ud oprørshæren op.

Peshmerga-soldaterne fra Irak blev i løbet af natten fløjet til byen Sanliurfa i den sydøstlige del af Tyrkiet, og de befandt sig onsdag formiddag i grænsebyen Suruc, oplyser de lokale myndigheder til AFP.

En anden kurdisk gruppe fra Irak krydsede i de tidlige morgentimer ind i Tyrkiet med tunge våben og venter på at få passage til Syrien.

De fik en euforisk velkomst af lokale tyrkiske kurdere, kunne en AFP-fotograf rapportere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip