Syriens hær bomber IS og nærmer sig historiske Palmyra

Den syriske hær rykker tættere og tættere på den historiske by Palmyra, der kontrolleres af ekstremister fra oprørsgruppen Islamisk Stat (IS).

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der er baseret i London, befandt styrkerne torsdag sig kun fem kilometer vest for byen efter hårde kampe mod IS-krigere.

- Hæren kan rykke ind i byen når som helst. Den er ikke langt fra, og området mellem den og byen består kun af ørken, siger observatoriets direktør, Rami Abdulrahman, ifølge nyhedsbureauet AFP.

På syrisk stats-tv bekræfter en kilde i den syriske hær, at man nærmer sig Palmyra.

- Hæren har udført målrettede angreb mod terroristernes gemmesteder og dræbt mange af dem, lyder det i en officiel meddelelse fra hæren.

De seneste dage har syriske kampfly optrappet bombeangrebene mod Palmyra. Angrebene har været rettet mod Palmyras boligområder og ikke de steder, hvor byens mange oldtidsruiner ligger.

Samtidig skulle hæren have erobret Nuzl Hayal og Tel al Marmala i udkanten af Palmyra.

Det er uvist, hvor mange der er dræbt i bombardementerne, og om civile er omkommet.

IS tog kontrollen over Palmyra 21. maj. Mange frygter, at gruppen kommer til at ødelægge byens romerske ruiner, der står på Unescos liste over verdensarv.

Krigen i Syrien er inde i sit femte år. Torsdag kom det frem, at over fire millioner er flygtet ud af landet siden konfliktens begyndelse, og endnu flere er internt fordrevne.

En koalition ledet af USA forsøger fra luften at bekæmpe IS, der har indtaget store områder i både Syrien og nabolandet Irak.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip