Syriens opposition truer med at forlade FN-fredsproces

Syriens opposition truer med at forlade den aktuelle FN-fredsproces, hvis ikke der snart er tegn på, at præsident Bashar al-Assad er klar til at opgive magten i det krigshærgede land.

Repræsentanter for den syriske opposition i High Negotiations Committee, som deltager i den FN-støttede proces i Genève, slår fast, at de snart kræver at se styrets vilje til kompromis.

- Vi indstiller måske deltagelsen i forhandlingerne, hvis det fortsætter på denne måde, og så vil der ikke længere være udsigt til en politisk løsning, siger Abdulhakim Bashar fra komiteen til nyhedsbureauet AFP.

Den syriske oppositions chefforhandler, Asaad Zoubi, sagde søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters, at han ikke vil forhandle for evigt, hvis regeringshærens angreb fortsætter.

Chefforhandleren opfordrer oprørerne i landet til at slå igen, når Syriens hær angriber. Han beskylder Assads regeringshær for at krænke og udnytte våbenstilstanden til at vinde terræn.

I sidste uge genoptog Syriens regering og High Negotiations Committee de indirekte forhandlinger gennem FN-diplomat Staffan de Mistura i Genève.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip