Syrisk forening i Danmark: Asylboom er et stort problem

På samme vis, som den store stigning i antallet af asylansøgere har overrasket de danske politikere, så kommer boomet af flygtninge også som en overraskelse for de syrere, der allerede bor i Danmark.

Det fortæller Mohammad Mahfoud, formand for Dansk Syrisk Forening og støtte af den syriske regering, der bliver ledet af Bashar al-Assad.

- Vi er faktisk lidt overraskede over, at der kommer så mange fra Syrien, når der er mange steder i Syrien, hvor der er fred og ro, siger han.

Antallet af asylansøgere i Danmark er steget markant på baggrund af udviklingen i flygtningestrømme internationalt især på grund af konflikterne i Syrien og Irak.

Det fik i denne uge Justitsministeriet til at opjustere prognoserne for antallet af indrejste asylansøgere til op mod 20.000 både i 2014 og 2015. Udviklingen vækker undren hos Mohammad Mahfoud.

- Jeg forstår ikke, at der kommer så mange fra Syrien til Europa, fordi de selv siger, at det koster en formue. Hvad jeg hører, så koster det op mod 70.000 kroner at nå til Europa. Det er et rigtig stort beløb i Syrien, siger formanden.

Den store tilstrømning fra Syrien vækker ikke glæde hos Mohammad Mahfoud, der hellere så, at de syriske flygtninge blev hjulpet i deres hjemland.

- Det er også der, at det vil være bedst at hjælpe dem. Vi ville foretrække, hvis man hjalp dem i de fredelige områder i Syrien, siger han.

Ifølge formanden er de fleste flygtninge, som han er i kontakt med, unge mennesker. De "vil gribe chancen" for at komme væk fra et område, som gennem flere år har været udsat for stor uro og konflikt.

- Men mange af dem, jeg er i kontakt med, bliver overraskede over, at de skal på et asylcenter, og at det er så svært at klare sig rent økonomisk, siger Mohammad Mahfoud.

- Der er mange, som føler, at de er blevet snydt, efter at de har betalt rigtig mange penge for at rejse til Vesten, og at det simpelthen ikke har været det værd.

Derudover hører Mohammad Mahfoud fra mange af de syrere, han taler med, at når der bliver roligt i de områder, hvor de kommer fra, så vil de gerne tilbage til Syrien igen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip