Syrisk hær indtager nøgleby i Latakia-provinsen

Syriske regeringsstyrker har ifølge AFP søndag morgen indtaget byen Rabiya, der var den sidste større oprørskontrollerede by i Latakia-provinsen. Det skal være sket blandt andet med russisk luftstøtte.

Syrisk stats-tv citerer en unavngiven militærkilde for oplysningen om, at "de væbnede styrker har taget kontrol over byen Rabiya" i samarbejde med en regeringstro militsgruppe.

Provinsen Latakia ligger i det nordvestlige Syrien.

Byen har siden 2012 været kontrolleret af en række forskellige oprørsgrupper, der er i opposition til præsident Bashar al-Assad.

Ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har regeringsstyrkerne vundet kontrol over Rabiya efter at have omringet byen.

- Regeringsstyrkerne har i løbet af de seneste 48 timer indtaget 20 landsbyer og har dermed omringet byen fra tre sider - syd, vest og nord, siger overvågningsgruppens chef, Rami Abdel Rahman, til AFP.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at den syriske fremrykning er sket, mens russiske kampfly har angrebet oprørerne fra luften, og aktionen har været ledet af russiske officerer.

Det har banet vej for de syriske soldater hele vejen op til den syriske grænse.

Observatoriet baserer sine oplysninger på et netværk af informanter i Syrien.

Rusland har en stor flådebase i byen Latakia, der lægger navn til provinsen. Der er også stationeret en større russisk styrke i området.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip