Syrisk kampfly skudt ned af tyrkisk militær

Ild fra tyrkisk antiluftskyts har skudt et syrisk kampfly ned tæt på Syriens grænse til Tyrkiet, efter at det havde krænket tyrkisk luftrum, oplyser den tyrkiske tv-station NTV med myndighederne som kilde.

Tyrkiets premierminister Recep Tayyip Erdogan bekræfter nedskydningen af det syriske jetfly, skriver Reuters.

Nyhedsbureauet AFP citerer Erdogan for at lykønske det tyrkiske militær med at have skudt det syriske fly ned. AFP skriver videre, at Tyrkiet advarer Syrien om kraftige reaktioner på krænkelser af det tyrkiske luftrum.

Syrien beskylder på den anden side Tyrkiet for åbenlys aggression efter nedskydningen, skriver AFP.

Syriske aktivister siger, at episoden opstod tæt på et område, hvor syriske oprørere kæmper mod præsident Bashar al-Assads styrker om kontrollen over en grænsepost mellem de to lande i byen Kasab.

- Det tyrkiske luftforsvar beskød en syrisk jagerbomber, da det angreb områder i den nordlige provins Latakia. Flyet brød i brand og styrtede til jorden på syrisk område, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tyrkiets uberettigede militære aggression mod Syriens suverænitet i Kasab grænseregionen gennem de seneste to dage beviser dets indflydelse på begivenhederne i Syrien, hedder det i en erklæring fra det oprørervenlige observatorium.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip