Syrisk opposition: Gennembrud i Geneve-forhandlinger

Syriens regering og opposition er blevet enige om et grundlag for forhandlinger om fred, siger talsmænd, der ser positive fremskridt efter fire dages hårdt tovtrækkeri i Geneve.

Talsmanden for oppositionens delegation, Louay Safi, siger, at "der for første gang tales om et overgangsstyre."

Samtidig meddeler det syriske statslige tv i Damaskus, at regeringens delegation i Geneve har erklæret sig "fuldt parat" til at drøfte aftalen fra Geneve I-forhandlingerne, hvor der opfordres til et overgangsstyre "afsnit for afsnit."

Louay Safi siger, at forhandlingerne går mod en fase, hvor der vil blive forhandlet om en afslutning på diktatur og blodsudgydelser.

- Vi håber på mere fremskridt i de kommende dage, siger han.

Ifølge talsmanden har regimet under præsident Bashar al-Assad forsøgt at fokusere på "spørgsmål om terrorisme", men at den er nu villig til at forhandle om selve rammen for politiske diskussioner.

I første omgang indeholdt en principerklæring, som den syriske regering fremlagde ved fredskonferencen i Geneve, intet om hovedformålet med forhandlingerne.

Oppositionen forkastede derfor principerklæringen, hvorefter FN's mægler, Lakhdar Brahimi, havde meget svært ved at holde parterne fast ved forhandlingerne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip