Syrisk oppositionsgruppe bakker op om USA's kamp mod IS

Den vestligt støttede Nationale Koalition i Syrien er klar til at kæmpe sammen med USA mod de militante i Islamisk Stat, efter at præsident Barack Obama har åbnet muligheden for amerikanske luftangreb på syrisk territorium.

Oppositionsgruppen siger i en reaktion på den amerikanske præsidents tale om Islamisk Stat (IS) natten til torsdag, at den længe har opfordret til handling, ligesom den gentagne gange har advaret mod de ekstremistiske islamister.

Selv om både islamisterne og Den Nationale Koalition kæmper mod Assad-regimet, så er de også i indbyrdes krig, da den moderate opposition står for indførelse af demokrati i Syrien, hvor IS har udråbt et kalifat.

Oppositionsgruppen siger, at dens militære fløj, Den Frie Syriske Hær, må have støtte, så den kan udvikles til "en pålidelig og veludstyret gruppe."

- Vi opfordrer den amerikanske kongres til at godkende præsidentens politik hurtigst muligt og tillade træning og udrustning af Den Frie Syriske Hær, skriver lederen af gruppen Hadi al-Bahra i en erklæring.

Koalitionen har base i Tyrkiet, og den har modtaget moralsk støtte fra vestlige lande og golfstaterne, som er modstandere af den syriske præsident, Bashar al-Assads, regime. Men konkret støtte har været svingende .

I stedet er yderliggående islamistiske grupper som al-Nusra Fronten, der er tæt på al-Qaeda, kommet til at dominere oprørsbevægelsen

Koalitionen understreger, at det "har samme store betydning", at der er fokus på Assads regime, som er den oprindelige årsag til volden og brutaliteten i Syrien.

- Den Syriske Koalition er parat til at være partner med det internationale samfund - og ikke blot i bekæmpelsen af IS, men også når det gælder om at befri den syriske befolkning for Assad-regimet, hedder det i erklæringen.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip