Syrisk regering: Ny våbenstilstand gælder ikke for Aleppo

Den syriske storby Aleppo er ikke omfattet af den midlertidige våbenhvile, som det syriske regime indførte i dele af landet fra midnat fredag og et døgn frem.

Voldshandlingerne i Aleppo er eskaleret voldsomt den seneste tid, hvor parterne ifølge FN har vist en "uhyrlig ligegyldighed" over for civile liv.

Ifølge en udtalelse fra den syriske regeringshær vil våbenhvilen gælde et døgn i hovedstaden Damaskus' østlige bydel Ghouta og tre dage i Latakia-provinsen ud mod Middelhavet.

Aleppo er undtaget fra våbenhvilerne, "fordi der i Aleppo er terrorister, som ikke er stoppet med at angribe byen og dens indbyggere", siger en militærkilde til nyhedsbureauet Reuters.

- Der er mange martyrer i Aleppo, og derfor er situationen anderledes der, tilføjer kilden.

Den seneste uge er omkring 200 civile blevet dræbt af luftangreb og artilleri i byen Aleppo og i provinsen af samme navn.

I det værste af den seneste uges mange angreb blev et sygehus, der er støttet af organisationen Læger Uden Grænser, angrebet. Over 50 personer - heriblandt seks læger - mistede livet i angrebet.

Våbenhvilerne flere steder i Syrien bliver ifølge den syriske regering indført i et forsøg på at redde den mere omfattende våbenhvileaftale - det såkaldte stop for fjendtligheder - som blev forhandlet på plads i februar af blandt andet USA og Rusland.

Men aftalen er med den seneste voldsbølge så godt som kollapset, og der er ikke blevet aftalt nogen dato for eventuelle nye fredsforhandlinger.

- Indstillingen af fjendtligheder og Genève-samtalerne er det eneste skud i bøssen, vi har, og hvis forhandlingerne ikke bliver genoptaget, tør jeg ikke tænke på den rædsel, vi vil se i Syrien, siger FN's menneskerettighedschef, Zeid Ra'ad al-Hussein

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip