Syrisk stats-tv bekræfter: Vigtig luftbase tabt til IS

Meldinger om, at krigere fra den militante oprørsgruppe Islamisk Stat (IS) har indtaget en strategisk vigtig luftbase i Syrien, bliver nu bekræftet fra officielt hold.

Syrisk stats-tv bekræfter ifølge BBC, at præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker har "rømmet" luftbasen, der var den sidste militære højborg i Raqqa-provinsen, som var kontrolleret af Assad.

Flere end 500 syriske soldater og militante fra Islamisk Stat skal være dræbt under de seks dage lange kampe om luftbasen i Tabqa, oplyste Syriens Observatorium for Menneskerettigheder i en e-mail søndag til nyhedsbureauet AFP.

- 170 syriske soldater er dræbt søndag i en offensiv, som førte til, at jihadisterne fra IS har erobret Tabqa-lufthavnen, sagde menneskerettighedsgruppen.

Men indtagelsen af luftbasen har kostet IS dyrt. Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder er 346 IS-soldater blevet dræbt i kampene siden tirsdag i sidste uge.

Ifølge al-Jazeera er luftbasen en af den syriske regerings vigtigste militæranlæg i området med adskillige kampfly, helikoptere, kampvogne, artilleri og ammunition, der altså nu er faldet i oprørernes hænder.

De syriske regeringsstyrker har i løbet af den seneste uge afvist tre større angreb mod luftbasen. Syrisk stats-tv siger, at militæret nu er i færd med at omgruppere styrkerne efter rømningen fra luftbasen.

Den meget voldelige gruppe IS kontrollerer store dele af Syrien og Irak.

/ritzau/