Syrisk vagthund: Bilbombe ved moské dræber 40

Mindst 40 mennesker har mistet livet i en bilbombe, der fredag eksploderede ved en moské nær Syriens hovedstad, Damaskus. Blandt de dræbte er syv børn, fortæller Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Den syriske regering og oppositionen bebrejder hinanden for blodsudgydelserne i byen Suq Wadi Barada. Byen er kontrolleret af oprørerne, men omringet af styrker, der støtter præsident Bashar al-Assad.

- Dødstallet fra bilbomben, der detonerede efter fredagsbønnen i Suq Wadi Barada er steget til 40, inklusiv syv børn og en kvinde, lyder det fra den britisk-baserede overvågningsgruppe.

Sana, det statslige syriske nyhedsbureau, rapporterede tidligere fredag, at "terrorister" stod bag angrebet. Assad-regimet betegner oprørerne i landet som terrorister.

Oppositionsgruppen Den Nationale Koalition siger til gengæld, at Assad-regimet står bag "massakren", hvor to bilbomber skulle være blevet placeret foran moskeen:

- Bashar al-Assads bande detonerede bomberne ved middagstid. Det var plantet foran Osama Bin Zeid-moskeen i Suq Wadi Barada, lyder det.

- Regiments konstante massakrer gør det til en pligt for lande i den frie verden, venner af det syriske folk, internationale menneskerettigheder og humanitære organisationer at leve op til deres ansvar over for civile, lyder det videre fra oppositionsgruppen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip