Syriske bombefly udrydder familie med seks børn

En hel familie på otte blev lørdag slået ihjel, da det syriske luftvåben kastede højeksplosive tøndebomber ned over en by i den sydlige provins Daraa.

Oplysningerne kommer fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien og bygger sine oplysninger på et netværk af aktivister og andre kilder fra Syrien.

Ifølge menneskerettighedsgruppen bestod familien af mor, far samt seks børn på henholdsvis to, otte, 10, 11, 12 og 13 år. De meldes alle dræbt i byen Dael, mens en anden mand mistede livet efter et luftangreb et andet sted i provinsen.

En video viser mænd i Dael, som bærer ofrenes jordiske rester efter luftangrebet.

- Det her er alt, hvad der er tilbage af familien. Hvor er den arabiske stolthed i den hellige måned ramadanen? Det her er, hvad børn bliver udsat for, siger en af mændene.

Det syriske regimes styrker har kontrollen over byen Daraa, men oprørere har indtaget dele af selve provinsen.

Borgerkrigen i Syrien begyndte med fredelige demonstrationer i marts 2011 med krav om et politisk skifte, men præsident Bashar al-Assad slog hårdt ned. Urolighederne har kostet op mod 162.000 mennesker livet, og millioner er flygtet eller internt fordrevet under den over tre år lange konflikt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip