Syriske kurdere er på fremmarch i Kobani

Skrevet af admin

08/11/2014

Mest læste i dag

Kurdiske krigere skal lørdag have rykket frem mod militante fra Islamisk Stat (IS) i den strategisk vigtige by Kobani, der ligger på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har den kurdiske milits YPG presset islamisterne tilbage, og 13 krigere fra Islamisk Stat er blevet dræbt under kampene. Seks kurdiske militsfolk skal have mistet livet.

Den højtstående kurdiske embedsmand i Kobani, Idriss Nassan, bekræfter fremrykningen.

- Vores krigere lægger fokus på at rykke frem i områder omkring centrum af byen, og i de kommende dage, kan vi forhåbentlig annoncere større fremrykninger, siger Idriss Nassan.

Kurderne i Kobani er i ugevis blevet støttet af en amerikansk-ledet koalition, der angriber IS's stillinger fra luften.

Lørdag melder Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder imidlertid, at to civile skal være dræbt under et luftangreb. Ifølge Idriss Nassan skete luftangrebet efter, at de kurdiske styrker havde rykket frem i den østlige og sydøstlige del af Kobani.

Islamisk Stat har siden midten af september forsøgt at indtage den strategisk vigtige by.

Islamisk Stat kontrollerer et betragteligt stort territorium i Syrien og Irak. I sommer udråbte gruppen et kalifat, en islamisk stat under lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Fredag meddelte De Hvide Hus, at den amerikanske militære tilstedeværelse i Irak bliver fordoblet. Præsident Barack Obama har således godkendt at sende yderligere 1500 soldater til Irak.

Soldaterne skal støtte regeringen i Bagdad og de kurdiske styrker i Nordirak i kampen mod Islamisk Stat.

Ud over soldater vil amerikanerne også sende en gruppe af rådgivere, der skal hjælpe de irakiske styrker med at planlægge operationer i landet.

/ritzau/dpa