Syriske luftangreb mod IS-højborg dræber 63 mennesker

En bølge af luftangreb, udført af det syriske regime mod gruppen Islamisk Stats selvudråbte hovedstad Raqqa i den østlige del af landet, har tirsdag kostet mindst 63 mennesker livet, flere end halvdelen civile, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Luftangrebene er de mest dødelige, som præsident Bashar al-Assads luftvåben har udført mod Raqqa, siden den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) tog kontrol med byen sidste år.

- Blandt de 63 dræbte er mindst 36 civile. Der er mindst 20 uidentificerede ofre, som kan være jihadister eller civile, samt de skamferede rester af mindst syv andre mennesker, siger Rami Abdel Rahman, der er direktør for observatoriet, som overvåger krigens gang fra London.

Direktøren for den britisk baserede overvågningsgruppe sagde tidligere, at de fleste af ofrene skyldtes to på hinanden følgende luftangreb mod Raqqas industriområde.

- Efter det første angreb ilede beboerne de tilskadekomne til hjælp, og så kom den anden angrebsbølge, siger Abdel Rahman, hvis gruppe baserer dens oplysninger på et netværk af kilder på jorden.

Amatørvideooptagelser, som distribueres af aktivister i Raqqa, viser adskillige blodige lig, som er lagt ud på gaden i nærheden af et tilsyneladende bombet kvarter. Samtidig haster en ambulance til stedet.

Redningsfolk i røde kedeldragter, forsynet med røde halvmåne-symbolet, ses lægge de døde i hvide ligposer.

Aktivister fra byen betegner i mellemtiden luftangrebene som en massakre.

Islamisk Stat opstod i forbindelse med krigen i Syrien i foråret 2013. Gruppen erobrede Raqqa, der er den eneste provinshovedstad, som regeringen har mistet kontrollen over, siden protesterne mod Assads regime begyndte i 2011. Byen er siden blevet IS' bastion.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip