Syriske oprørere varsler væbnet svar på regimets krænkelser

18/04/2016 11:13

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Flere af Syriens væsentligste oppositionsgrupper udtaler mandag, at de lancerer et væbnet svar på det, som grupperne kalder regimets overtrædelser af aftalen om våbenhvile i landet.

- Efter en stigning i antallet af krænkelser fra regimets styrker, rettet mod folk på flugt og kontinuerlig bombning af beboelseskvarterer, erklærer vi begyndelsen på et væbnet svar, udtaler ti oprørsgrupper i en fælles erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Våbenhvilen, der er forhandlet på plads af Rusland og USA, er blevet brudt adskillige gange på det seneste, hvor kampe er blusset op i flere regioner - især omkring storbyen Aleppo.

Blandt de grupper, der har skrevet under på mandagens udtalelse, er Jaish al-Islam, der ifølge AFP betragtes som den mest magtfulde fraktion af oprørere i Ghouta, der er en forstad til hovedstaden, Damaskus, og en af oppositionens højborge.

En af nøglepersonerne i Jaish al-Islam er Mohammed Alloush, som er blandt forhandlerne for Syriens opposition, der i øjeblikket deltager i fredsforhandlingerne i Genève, som FN står i spidsen for.

Søndag opfordrede Mohammed Alloush til nye angreb på regimets styrker trods den vaklende våbenhvile.

- Stol ikke på regimet og vent ikke på dets medlidenhed, skrev han på Twitter.

- Angrib dem over alt.

Repræsentanter for den syriske opposition i High Negotiations Committee, som deltager i den FN-støttede proces i Genève, slog søndag fast, at de snart kræver at se styrets vilje til kompromis.

- Vi indstiller måske deltagelsen i forhandlingerne, hvis det fortsætter på denne måde, og så vil der ikke længere være udsigt til en politisk løsning, lød det fra Abdulhakim Bashar fra komiteen.

I sidste uge genoptog Syriens regering og High Negotiations Committee de indirekte forhandlinger gennem FN-diplomat Staffan de Mistura i Genève.

/ritzau/AFP