Syriske styrker slår tilbage ved vigtigt gasfelt

Syriske soldater har lørdag vundet et vigtigt gasfelt tilbage, efter at jihadister fra den islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) torsdag dræbte omtrent 300 soldater og overtog gasfeltet, der ligger i Homs-provinsen.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien og bygger sine oplysninger på et netværk af aktivister og andre kilder fra Syrien.

- Siden i morges har der været kampe omkring al-Shaar-gasfeltet mellem regimets styrker og IS.

- Hæren har haft held til at skubbe jihadisterne tilbage, og den kontrollerer nu stedet og de omkringliggende bjerge, siger observatoriets chef, Rami Abdel Rahman.

Da de militante jihadister for en uge siden overtog gasfeltet, kaldte menneskerettighedsgruppen overtagelsen for den største aktion af IS rettet mod præsident Bashar al-Assads regime, siden gruppen begyndte at blande sig i konflikten sidste år.

Jihadisterne har lagt grusomme videoer på internettet, der angiveligt viser adskillige døde kroppe - nogle af dem lemlæstede - spredt ud i ørkenlandskabet omkring gasfeltet.

IS har udråbt et muslimsk kalifat, der er en religiøs stat, som skal udbrede en fundamental, sunnimuslimsk udgave af islam.

Organisationen var tidligere en del af terrornetværket al-Qaeda i Irak, men al-Qaeda har erklæret, at Islamisk Stat ikke er en del af al-Qaeda, der beskylder organisationen for at bruge for meget vold og for at være "frafalden" eller "hedninge".

Borgerkrigen i Syrien begyndte med fredelige demonstrationer i marts 2011 med krav om et politisk skifte, men præsident Bashar al-Assad slog hårdt ned.

Urolighederne har kostet tusindvis af menneskeliv, og millioner er flygtet eller internt fordrevet under den mere end tre år lange konflikt.

/ritzau/AFP

tzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip