Syv danske både er klar til OL i Rio

Når de danske sejlere rejser hjem fra VM i Santander efter søndagens sejladser, er det med syv OL-billetter i bagagen.

Det står klart efter lørdagens strabadser på vandet, hvor yderligere tre både sikrede en dansk nationsplads til OL i Rio i 2016, og det er mere, end Dansk Sejlunion havde turdet håbe på.

- Syv OL-pladser er et overvældende godt resultat. Og reelt to pladser mere, end jeg havde forventet. Vi har haft et godt VM-stævne, hvor vores sejlere har præsteret over hele linjen, siger unionens sportschef Thomas Jacobsen i en pressemeddelelse.

På en dag, der var præget af svag vind og flere aflyste sejladser, lykkedes det at sikre dansk OL-deltagelse i 49erFX, finnjolle og Nacra 17.

Søndag kommer meget til at dreje sig om den direkte duel om guldet i 49erFX, hvor den danske besætning med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard kæmper mod den brasilianske duo.

Før sidste sejlads er alting helt åbent, og den af de to både, der krydser målstregen først efter medal race, er ny verdensmester.

Også i 49er er der gode muligheder for en dansk medalje. Jonas Warrer og Anders Thomsen er aktuelt på andenpladsen og sikrer sig medalje med en fornuftig indsats i søndagens medal race.

/ritzau/

 

Dagens Gossip