Syv er døde efter selvmordsangreb på bus og skole i Kabul

admin

|

11/12/2014

Dagens topnyheder

En selvmordsbomber sprængte torsdag sig selv i luften på en franskdrevet skole i Afghanistans hovedstad, Kabul. Gerningsmanden dræbte en person og sårede mindst 15 på skolen, hvor der går elever svarende til gymnasieniveau.

Hovedstaden har været vidne til et stigende antal angreb forud for, at internationale styrker snart trækker sig ud af landet med udgangen af december.

Angrebet sker, blot få timer efter at en anden selvmordsbomber angreb en bus, der fragtede afghanske styrker. Angrebet kostede mindst seks soldater livet.

- En selvmordsbomber sprængte sig selv i luften blandt publikum på Istiqlal High School, siger talsmand for den afghanske indenrigsminister Sediqi Sediqqi til nyhedsbureauet AFP.

Viceindenrigsminister Mohammed Ayub Salangi siger, at mindst en person blev dræbt, mens 15 andre blev såret i angrebet på skolen.

Tallet er bekræftet af en embedsmænd fra politiet.

Hovedstaden Kabul er i den seneste tid blevet ramt af flere angreb. Det har øget bekymringerne for, at Afghanistan går en voldelig fremtid i møde, i takt med at internationale styrker trækker sig ud af landet.

Afghanistan står over for at overtage det fulde ansvar for sikkerheden i landet, men stadig i et nært partnerskab med Nato og andre partnere.

Størstedelen af Natos soldater trækkes ud 31. december, hvor Natos militære mandat i Afghanistan slutter.

Natos bidrag bliver styrken Resolute Support bestående af omkring 12.000 mand, der skal træne, rådgive og assistere de afghanske sikkerhedsstyrker.

USA lukkede onsdag Bagram-fængslet i Afghanistan, hvor mange udlændinge har siddet fængslet siden invasionen i 2003.

I marts 2013 overtog afghanske sikkerhedsstyrker kontrollen med Bagram-fængslet, som de i stedet gav navnet Parwan, men USA har fortsat haft ansvaret for de udenlandske fanger.

/ritzau/AFP