Syv færdigheder som dine bedsteforældre mestrede, men som du sikkert ikke gør

Bedsteforældre kunne mange ting, som vi ikke kan i dag. Foto: Shutterstock

Hvis du tænker på dine bedsteforældre, kan du sikkert huske et eller andet, de holder/holdt af, eller noget som de er/var gode til. Måske er det noget, de gjorde i køkkenet, ved skrivebordet, hos købmanden eller i haven?

Den amerikanske avis Huffington Post har samlet et lille udvalg af de evner, som dine bedsteforældre formentlig kunne til fingerspidserne, men som du sikkert ikke tænker meget over i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Dit gamle legetøj er formuer værd: Se, hvor mange penge du kan få for det

Her er de syv ting:     

1. Lave mad fra bunden. Din bedstemor kunne sikkert fremtrylle de fleste retter fra kogebogen uden at blinke. Hun vidste sikkert også hvilken ekstra ingrediens, man kunne tilsætte for at få den perfekte smag.

2. Syning, hækling, strikning og stopning. De fleste køber et nyt par sokker eller bukser, hvis de går i stykker, men din bedstemor kunne sikkert reparere hver en skade modsat ungdommen nu til dags.

LÆS OGSÅ: 10 utrolige ting børn har sagt om deres tidligere liv

3. Syltning. Du kan være næsten 100% sikker på, at dine bedsteforældre syltede frugter og grøntsager i lange baner for at kunne gemme det.

4. Perfekt strygning. Der var engang, hvor man strøg næsten alting - undertøj, pudebetræk og lommetørklæder. Men disse tider er for længst ovre. Mange unge kan stryge en skjorte på sjusket vis.            

5. Møde mennesker uden hjælp af internettet. Dine bedsteforældre kunne spørge andre om at mødes uden at sende en sms, mail eller en besked på Facebook. De kunne lære hinanden at kende over hegnet i baghaven, i kirken eller ved at være med i en klub.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

6. Indgå en studehandel/prutte om prisen. Det kan godt være, at du har fået et lille afslag på din bil, men dine bedsteforældre var garanteret bedre til at forhandle - både hos købmanden og når der var brug for håndværkere.

7. Skrive et smukt håndskrevet brev. Der er stadig folk, der benytter sig af håndskrevne breve, men vi skriver dem formentlig i meget mindre grad end tidligere, hvor det foregik med en rigtig pen. Dine bedsteforældre var nødt til at skrive deres breve og tanker ned på rigtig papir.       

Hvilke af disse færdigheder ville du gerne lære?

Læs også

 

 

 

Dagens Gossip