Syv mænd er dømt i stor hashsag fra Christiania

Skrevet af admin

06/01/2015

Mest læste i dag

Københavns Byret har tirsdag dømt syv mænd i den såkaldte leverandørsag i sagskomplekset Nordlys om hashhandel på Christiania. Den højeste straf lyder på syv års fængsel.

Sagen udspringer af en større politiaktion i marts 2014, hvor cirka 80 personer blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Det er den 45-årige Jesper Ole Jensen, der har fået den højeste straf i sagen, og det skyldes hans rolle i forhold til de øvrige tiltalte.

- Jesper Ole Jensen har indtaget en central rolle i forhold til de strafbare handlinger, siger retsformand Jacob Scherfig i forbindelse med sin oplæsning af dommen.

Oplæsningen foregår i Københavns Byrets nævningeretssal på Nytorv, som i dagens anledning er fyldt til bristepunktet. Sagen har så stor interesse, at omkring 15 personer må overvære domsafsigelsen via et højttaleranlæg i et venteværelse.

Dem er der ikke plads til på rettens almindelige tilhørerrækker, som er fyldt med pårørende, pressefolk og andre interesserede.

Ud over den såkaldte leverandørsag indeholder sagskomplekset seks sager. 85 personer er tiltalt i komplekset. De øvrige sager handler om handel med hash fra boder på Christiania.

/ritzau/