Syv mænd får dødsstraf for massevoldtægt i Afghanistan

En domstol i Afghanistan har søndag dømt syv mænd til døden for at have gruppevoldtaget fire kvinder for en måned siden.

Sagen har udløst landsdækkende harme, og udenfor retssalen var der en demonstration under domsafsigelsen, der blev sendt direkte på tv.

De syv mænd var klædt i traditionelt brunt tøj på anklagebænken, hvor de blev fundet skyldige i at have bortført og angrebet gruppen af kvinder, der var på vej tilbage fra et bryllup.

Landets afgående præsident, Hamid Karzai, opfordrede søndag til, at mændene blev hængt.

Under retssagen, der varede et par timer og blev transmitteret på afghansk tv, kom det frem, at mændene havde stjålet politiuniformer og var bevæbnet med våben under gruppevoldtægten.

Den 23. august hev de kvinderne ud af deres køretøjer, berøvede dem, tævede dem og voldtog dem. En af kvinderne var angiveligt gravid.

Udenfor retssalen krævede de støjende demonstranter de syv mænd idømt dødsstraf, og der brød bifald ud i salen, da Kabuls politichef Zahir Zahir opfordrede til, at mændene skulle hænges.

- De skal hænges i fuld offentlighed, så det bliver en lektion for andre, sagde han.

- Vi arresterede dem med politiuniformerne på, de tilstod deres forbrydelse inden for to timer efter anholdelsen, sagde han videre.

Ifølge dommeren har de syv ret til at appellere deres domme.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip