Syv mænd nægter sig skyldige i kæmpe hashsag

Syv mænd, som er tiltalt for at have leveret hash til Pusherstreet på Christiania, nægter sig onsdag skyldige i sagens hovedforhold.

De tiltalte mænd har i perioden december 2012 til 13. marts 2014 drevet en organisation, hvor de har opbevaret mindst 1,7 ton hash, lyder en af anklagerne i anklageskriftet.

Men den anklage nægter samtlige tiltalte sig skyldige i.

En af mændene erkender at have opbevaret godt 200 kilo hash. Men han nægter, at det skulle være sket i samarbejde med andre, som det hævdes i anklageskriftet.

Det kom samtidig frem, at størstedelen af mændene imidlertid ikke vil udtale sig under sagens forløb. En vil gerne, mens to andre vil udtale sig i et begrænset omfang om deres egen rolle.

Sagen er den syvende og sidste Christianiasag i Københavns Byret.

I september og oktober begyndte seks andre sager om hashhandel på Christiania. De sager handler om salg af hash i Pusherstreet fra hashboderne, hvor i alt 77 personer er tiltalt.

Alle syv sager udspringer fra den samme politiaktion, der fandt sted i foråret. Her ransagede politiet 150 adresser og anholdt 80 mennesker.

Aktionen gik under navnet "Nordlys" og er den største aktion, som politiet nogensinde har gennemført mod organiseret kriminalitet på Christiania.

Der er afsat godt 20 retsmøder til sagen, som forsætter ind i det nye år. Der forventes dom i slutningen af januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip