Syv omkom ved færgebrand i Adriaterhavet

Yderligere to lig er fundet efter færgebrand, hvormed antallet af omkomne er oppe på syv.

En er druknet, og der er fundet seks døde om bord på skibet, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Kaptajnen har som sidste mand forladt den græsk-italienske færge Norman Atalantic, der har været i brand i Adriaterhavet. Mere end 36 timer efter, at han udsendte nødsignaler overgav Argilio Giacomazzi kontrollen over fartøjet til den italienske flåde mandag eftermiddag.

Alle passagerer var tidligere blevet evakueret under ekstremt vanskelige forhold. Efter mange timer, hvor personer blev evakueret over til andre skibe under ekstreme forhold, undsatte helikoptere fra Grækenland og Italien passagererne fra det øverste dæk på færgen.

Der udbrød en brand om bord på skibet søndag morgen, og fartøjet, som havde 478 mennesker og over 200 biler om bord, var ude af stand til at manøvrere.

Færgen, som tilhører rederiet Anek Lines, var på vej fra havnebyen Patras til Ancona på den italienske østkyst, da ilden brød ud.

Anklagemyndigheden i den italienske havneby Bari siger, at den er i gang med at undersøge, om der er begået lovbrud om bord i forbindelse med branden.

Passagerer fortæller, at ingen blandt besætningsmedlemmerne tog ansvar, da branden bredte sig.

- Vi anede ikke, hvad vi skulle gøre. Besætningen havde ingen idé om, hvordan de skulle få folk fra borde, fortæller en passager.

Det græske færgerederi Anek Lines har chartret Norman Atlantic, der sejler under italiensk flag, af det italienske selskab Visemar di Navigazione.

/ritzau/AFP

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip