Syv personer er døde efter skyderier i Californien

Syv personer er dræbt, mens yderligere syv personer er såret efter såkaldte drive-by-skyderier fredag aften i et universitetskvarter i Californien, meddeler politiet lørdag.

Skudepisoderne fandt sted på ni forskellige steder nær University of California i Santa Barbara.

Blandt de døde er også den mistænkte gerningsmand, som affyrede skud fra en sort BMW.

- Hændelsen synes at være en massedrabssituation. Vi har i øjeblikket syv personer, der er bekræftet døde. Det omfatter den mistænkte gerningsmand og seks ofre, siger sheriffen i Santa Barbara County, Bill Brown, på et tv-transmitteret pressemøde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det er helt åbenlyst en sindssyg mands gerning, tilføjer han.

Sheriffen fortæller videre, at det er uvist, om den mistænkte blev skudt af andre, eller om han selv var skyld i sin død. Den mistænkte blev fundet død i sin bil med et skudsår i hovedet og en halvautomatisk pistol.

Inden da havde han to gange udvekslet skud med politiet fra sin bil, men begge gange lykkedes det manden at flygte, før han til sidst kørte ind i en parkeret bil.

En 21-årig studerende fortæller, at han så gerningsmanden køre forbi, hvorefter han hørte det, han troede var fyrværkeri.

- Men da lyden kom igen så jeg, at bilen var kørt op foran en butik, og at nogen inde fra bilen skød ind i en gruppe af otte til 10 mennesker, der stod foran butikken, siger Robers Johnson.

- De hoppede og kravlede og løb derefter ind i butikken.

Politiet er nu i gang med at efterforske, hvad der førte til de dødbringende skyderier. En video, som gerningsmanden angiveligt har lagt på YouTube, viser en ung mand, der klager over ensomhed og afvisninger fra kvinder.

I videoen truer han med et "massedrab", men det er ikke bekræftet, at det er gerningsmanden.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip