Syv sætninger arbejdende mødre ikke vil høre

Dagene med amning, bleskift, pludren og ikke mindst med baby inden for rækkevidde får hurtigt en ende, når jobbet igen kalder på de fleste mødre.
For mange mødre er det med et tappert, men blødende hjerte, når de afleverer deres barn til en vuggestue eller dagplejemor. Det kan virke modstridende at lade andre få tid med ens barn, mens man selv skal tjene til netop børnepasningen. Men kvinderne knokler løs, både for at tjene til husholdningen og måske endda også gøre karriere.

Læs også: 20 gode råd, mødre ville ønske, de havde fået

Arbejdende kvinder har rigeligt at tage stilling til i løbet af en dag - for udover jobbet, er der stadig alt det huslige og ikke mindst de kære børn at tage sig af.

At man så ofte også skal lægge øre til kommentarer og spydige bemærkninger, har fået en amerikansk mor til at skrive en liste på hjemmesiden Scary Mommy over ting, som arbejdende mødre ikke vil høre:

“Jeg kunne aldrig aflevere mit barn i en institution”
Det er muligvis rigtigt, at mange mødre føler, at de ALDRIG vil kunne aflevere deres barn i en vuggestue eller dagpleje, men nogle af os har ganske enkelt ikke et valg.

Læs også: De sjoveste sætninger, kvinder har sagt under en fødsel

“Fru Møller. Du bliver nødt til at hente junior, han har feber”
Jeg er aldrig sur på mit barn over, at han bliver syg. Men det sker sjovt nok bare altid, når min mand sidder i et vigtigt møde, uden for telefonisk kontakt. Så det resulterer altid i, at jeg panisk må forlade skrivebordet og storme hen til institutionen for at hente mit syge barn. Det værste er, at man som arbejdende mor straks kommer ind i en voldsom tanke-spiral: Hvor længe mon lillepus har feber? Er det en virus, der varer i fire dage? Åh nej, jeg mister jobbet! Ingen sygdom er simpel for en arbejdende mor. Man skal tænke ti skridt fremad og have en plan B i baghånden - konstant.

“Fremover lægge vi træning klokken 16.00 i stedet for 17.30. “
Åh altså, hvorfor er så mange sports - og fritidsaktiviteter på tidspunkter, hvor arbejdende forældre umuligt har en chance for at kunne bringe sit barn eller blot vise opbakkende interesse?

Læs også: 25 ting nybagte mødre tænker 

“Måske dit barn ville være knap så ustyrlig, hvis du brugte noget mere tid sammen med ham”
Sådan en bemærkning gør virkelig ondt i en moders hjerte. Især fordi man spekulerer i timevis over, hvordan man kan finde mere tid, når man også skal passe sit arbejde - og om der er hold i påstanden.

“Kan du ikke bare få et deltidsarbejde - du er så meget væk?”
Tjo muligvis. Hvis ikke det var fordi, at det kræver et fuldtidsjob at betale pasning for to børn OG samtidig have råd til mad, tøj, sko o.s.v. De færreste forældre arbejder for at være væk fra deres børn. 

Læs også: De 10 allerværste mødre 

“Hvordan gør du det?”
Det lyder umiddelbart som et kompliment. Men som regel viser det sig at være en form for et udfordrende spørgsmål, hvor den spørgende part udelukkende vil have bekræftet, at vi også bor møgbeskidt og spiser dåsemad fra toppen af en beskidt vasketøjsbunke.

“Savner du ikke dine børn, når du er på arbejde?”
Hvad er da det for et spørgsmål? Jamen selvfølgelig gør jeg det. Tænker du mon så meget over det, at det får dig til at betale mine regninger? Nå ikke - så stop med at spørge!

Har du som arbejdende mor fået en irriterende kommentar med på vejen? 
Så del gerne din oplevelse med os i kommentarfeltet. 

 

 

Dagens Gossip