Syv skarpe til Corydon efter politik-exit

Bjarne Corydon har sagt farvel til Christiansborg og er på vej til en international toppost i konsulentfirmaet McKinsey.

Ritzau stiller skarpt på, hvorfor den tidligere finansminister siger farvel til politik:

* Hvorfor vil du som topskikkelse fra den tidligere regering ikke blive og kæmpe i oppositionen?

- Det synes jeg ikke, er en rigtig udlægning. Tværtimod synes jeg ganske ofte, at man hører mediekritik af politikere, der klæber til det, de har, og bliver hængende for længe.

- Demokrati fungerer bedst, hvis det er åbent for alle - og vel at mærke i begge ender. Så man tiltrækker mennesker fra alle dele af samfundet og ikke nødvendigvis bliver hængende, fordi man nu en gang er kommet ind i det.

* Man kan have betænkeligheder ved, at du nu skifter til et firma, du selv har været med til at hyre for at løse opgaver i den danske stat?

- Så er det i hvert fald vigtigt, at vi har en dygtig presse, der oplyser om, præcis hvordan den slags fungerer. For det har man jo intet at gøre med som minister, det foregår helt professionelt, og det er styret på god afstand af embedsmændene, hvem man hyrer og ikke hyrer.

* Kan du garantere at din insiderviden fra Folketinget og ministeriet ikke bliver udnyttet?

- 110 procent. Og derudover er det ikke sådan en opgave, jeg skal løse. Jeg skal ud og arbejde globalt.

* Dit jobskift får igen Enhedslisten til at forslå, at der kommer en karensperiode for ministre. Kan du ikke se en pointe i, at du måske lige skulle ud og "køle lidt af"?

- Det synes jeg er helt misforstået. Jeg skal ud og løse en professionel opgave i andre lande end Danmark, så det har for så vidt ikke noget at gøre med de oplysninger, som jeg måtte have med mig ud af dansk politik.

* Er der andre ting, der har influeret på dit valg, ud over at det var et "godt tilbud" - du har jo også haft en del dårlige sager blandt andet Dong-salget?

- Jeg har været en del af topledelsen af et parti ved et folketingsvalg, hvor vi gik frem for første gang i 17 år, så det har jeg følt mig meget komfortabelt ved. Men jeg har truffet et personligt valg, og det står jeg ved.

* Er du så også helt færdig med politik?

- Ja det er jeg. Nu skal jeg noget nyt, som ikke er politisk, det er professionelt.

* Er du stadig socialdemokrat?

- Jamen jeg er jo den, jeg altid har været. Men bortset fra det, så har jeg jo ret til et privatliv og private holdninger, og det vil jeg så betjene mig af nu.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip