Syv tiltalte er fundet skyldige i overfald på Store A

Der er fredag blevet afsagt dom i sagen om de syv mænd, der har været tiltalt for vold i Vestre Fængsel mod den toneangivende skikkelse i Nørrebros bandemiljø, Abderozzak Benerabe, der også er kendt under navnet Store A.

Anklager Anders Trøck-Nielsen havde op til domsafsigelsen krævet de syv tiltalte fængslet imellem fire og 15 måneder, mens to af dem blev ønsket udvist fra Danmark.

- Alle syv i retten nægtede sig skyldige og ville ikke udtale sig. Men de er alligevel blevet fundet skyldige, siger Anders Trøck-Nielsen.

Sagen er blevet afgjort i Københavns Byret, hvor retten har takseret et halvt års fængsel som udgangspunkt.

- Det er så blevet gradueret lidt op og lidt ned i forhold til fortiden hos hver af de syv.

- Alle var tidligere straffet, men hvis man har været straffet mange gange tidligere, så steg fængselsdommen til otte måneder som udgangspunkt, siger Anders Trøck-Nielsen.

De syv tiltalte har fået mellem fire og otte måneders fængsel. To af dem er blevet betinget udvist fra Danmark med en løbetid på to år.

- For de to, der er betinget udvist, lagde retten vægt på, at begge har været i Danmark hele deres liv.

- Der har retten fundet, at det vil være i strid med menneskerettighedskonventionen at udvise dem. Derfor er det for begges vedkommende blevet en betinget udvisning i stedet, siger Anders Trøck-Nielsen.

Dommerne skal have lagt afgørende vægt på en video fra Vestre Fængsel, som blev afspillet i retten sammenholdt med, at forurettede har været på hospitalet og er blevet undersøgt og fået en lægelige vurdering på grund af de skader, han har fået.

Michael Juul Eriksen har været forsvarer i sagen og siger, der ikke har været den store tvivl om, "at de har banket ham", da det er blevet optaget på video.

- Derfor var det kun udmålingen, som var interessant. Og når der kommer en udmåling tæt på det, som vi har sagt, og under halvdelen af det, som anklageren har bedt om, så er vi tilfredse, siger forsvareren.

Overfaldet fandt sted i februar sidste år på en gårdtur.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip