Syv ukrainske soldater dræbt i granatangreb på Donetsk

15 mennesker meldes dræbt i de værste kampe i det østlige Ukraine, siden der blev erklæret våbenhvile for tre uger siden, oplyser lokale myndigheder.

Kampene er koncentreret omkring lufthavnen i storbyen Donetsk, der kontrolleres af prorussiske separatister. Ifølge den ukrainske præsidents udsending, Jurij Birjukov, er syv regeringssoldater blevet dræbt, og otte er såret.

Samtidig siger separatisterne, at fem krigere er dræbt og otte såret under kampene.

Ifølge byrådet i Donetsk skal tre civile være dræbt i kampene, og adskillige huse, fabrikker og regeringsbygninger skal være blevet ødelagt.

Det er tilsyneladende det største antal dræbte ved én og samme hændelse, siden den skrøbelige våbenhvile mellem oprørerne og Ukraines regering trådte i kraft den 5. september.

Våbenhvilen er således blevet brudt flere gange, siden den trådte i kraft.

Ukraines parlament i hovedstaden Kijev vedtog tidligere i denne måned lovgivning, der giver indbyggerne i de russisktalende regioner i Østukraine begrænset selvstyre.

Lovgivningen opfordrer til, at der holdes valg inden den 7. december, men oprørslederne har sagt, at de selv bør have beføjelser til at fastsætte valgdatoen.

Prorussiske oprørere i Donetsk og Lugansk i Ukraine meddelte således i sidste uge, at de holder valg den 2. november.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip