T-shirts opfordrer til VM-sex: Nu bliver de fjernet

Adidas er blevet presset til at fjerne en kollektion af T-shirts, som har skabt vrede og forargelse i Brasilien på grund af trøjernes seksuelle antydninger.

Turistministeriet i Brasilien er oprørt over T-shirts, som det tyske firma har solgt i USA som optakt til sommerens VM i fodbold i Brasilien.

Adidas meddelte tirsdag, at det trækker produkterne tilbage.

Trøjerne forbinder Brasiliens image med sex og kunne fremme sexturisme under den store begivenhed, mener landets myndigheder.

- Vi vil ikke tillade, at VM skal bruges til ulovligheder som den såkaldte sexturisme. Vi kræver, at Adidas stopper markedsføringen af disse produkter, siger Flabio Dino, præsident for det statslige brasilianske turistråd, Embratur.

En af trøjerne viser en bikiniklædt kvinde med en fodbold i hånden på en solrig strand i Rio de Janeiro afbildet under det tvetydige ordspil "Looking to Score".

En anden bærer teksten "I Love Brazil" og et hjerte udformet på en måde, så det minder om en tangabeklædt samba-numse.

Minister for kvinders rettigheder, Eleonora Menicucci, beskylder Adidas for at optræde respektløst over for Brasilien.

- Det er ikke acceptabelt, at en multinational producent af sportsudstyr som Adidas sælger T-shirts med billeder og fraser, som knytter Brasilien sammen med sexturisme, siger hun.

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, siger, at VM-værterne med glæde hilser udenlandske besøgende velkommen. Og dem ventes der cirka 600.000 af under den fire uger lange fodboldfest, der begynder 12. juni.

Men Rousseff siger også, at sexturisme ikke vil blive toleret, og myndighederne vil skærpe indsatsen for at forhindre det.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip