Tab på investeringer presser Trygs overskud ned

Uroen i den europæiske økonomi har medført tab på de investeringer, som forsikringsselskabet Tryg foretager for at forrente de indbetalte præmier.

I andet kvartal tabte Tryg 84 millioner kroner på sine investeringer, hvor man i samme periode sidste år tjente 259 millioner kroner.

Det afspejler sig i bundlinjen for kvartalet, hvor overskuddet lyder på 580 millioner kroner, hvilket er en tredjedel mindre end de 869 millioner kroner, som selskabet tjente i andet kvartal af 2014.

I den periode blev resultatet dog løftet af en positiv engangspost på 135 millioner kroner.

- Trods et negativt investeringsmarked præget af fortsat lave, men stigende renter og uroen i den europæiske økonomi, der påvirker vores resultat negativt, leverer vi en solid forrentning af egenkapitalen og udbetaler for første gang halvårligt udbytte, erklærer koncernchef Morten Hübbe.

Kigger man på det forsikringstekniske resultat var der i kvartalet et overskud på 825 millioner kroner.

Det er også mindre end samme periode sidste år, hvor det lød på 941 millioner. Fratrækker man engangsudgifter er der dog tale om en lille fremgang.

Selskabet fastholder sine forventninger til 2015 om en egenkapitalforrentning på 20 procent efter skat, en combined ratio på maksimalt 90 og en omkostningsprocent på maksimalt 14.

I det første halvdel af året har forrentningen været 20,9 procent, combined ratio 86,4 og omkostningerne 15,4 procent.

Kigger man nærmere på combined ratio, som afspejler, hvor stor en del af selskabets præmieindtægter der udbetales som erstatning, kan man se, at det især er de mindre kunder, der forholdsmæssigt leverer mest til selskabets overskud.

I første halvår lød combined ratio for privatkunderne i Danmark og Norge på 86,2, mens den for små og mellemstore virksomheder lød på 81,4.

Den højeste combined ratio - og dermed den mindste forskel mellem præmier og erstatninger - finder man hos Trygs store virksomhedskunder, hvor nøgletallet er 91,5.

/ritzau/

 

Dagens Gossip