Tænk dig om: Sådan kan feriebilleder koste dig forsikringen

06/06/2015 13:00

Sol Stoffregen

Nyheder
Det er så fristende at dele stort og småt på sociale medier, men det kan ende med at blive en dyr fornøjelse.

Mest læste i dag

Du har sikkert prøvet at checke dig selv ind på Facebook, mens du stod i lufthavnen på vej til ferie, eller uploadet feriebilleder til Facebook mens du var på ferie. Du bør dog holde igen med denne form for ferieopdateringer på Facebook, da det i sidste ende kan komme til at koste dig forsikringen i tilfælde af indbrud i din bolig, skriver sammenligningssitet Samlino.

Tag dine forholdsregler
For at sikre dig at dit forsikringsselskab udbetaler erstatning i tilfælde af indbrud i din bolig, bør du tage dine forholdsregler. Det gælder både til hverdag, og når du tager på ferie.
Selvom du er hjemme, kan der nemlig sagtens liste sig en tyv ind, mens du sover eller opholder dig ude i haven. Hav derfor som udgangspunkt altid døren låst.

Læs også10 tips fra professionelle indbrudstyve: Sådan slipper du for ubudne gæster

Når du tager ud og rejser, er risikoen for indbrud øget. Du kan dog gøre dit for, at din bolig ikke bliver en magnet for indbrudstyve. Først og fremmest bør du aldrig annoncere på Facebook, at du tager på ferie, og dernæst bør du vente med at uploade feriebilleder, til du er hjemme igen.

Erstatning eller ej
Når du har taget dine forholdsregler, er der langt større chance for, at du vil få udbetalt erstatning fra dit forsikringsselskab ved skadeanmeldelse.
Ved en skadeanmeldelse vurderer sagsbehandleren, hvorvidt forsikringsselskabet har krav på at udbetale erstatning til dig. Dette bedømmes ud fra, om du har ageret simpelt uagtsomt eller groft uagtsomt forud for indbrudet. I tilfælde af simpel uagtsomhed vil du få udbetalt erstatning fra forsikringsselskabet, men er der tale om grov uagtsomhed, kan skaden afvises, og du vil selv skulle betale for dit tab.

Læs også: Hvilket land er dyrest? Så meget koster øl, iPhones, mærketøj og hotelværelser

Et eksempel på grov uagtsomhed er, hvis du ligefrem skriver, at du er væk i 14 dage, samtidig med at du lader nøglen til din bolig ligge under dørmåtten. Skriver du derimod på Facebook, at du er i Milano med familien, uden nærmere oplysninger om opholdets varighed, betragtes det ikke som groft uagtsomt.

Med andre ord handler det altså om, at du bruger din sunde fornuft, både i hverdagen og på ferien. På den måde undgår du selv at skulle punge ud for det mistede i tilfælde af indbrud i boligen. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: