Tæt på at eksplodere: Livfarligt fyrværkeri sat foran landbetjents dør

En kasse med 11,2 kilo ulovligt fyrværkeri blev torsdag eftermiddag stillet foran døren til landpolitiet i Tinglev. Det er uvist, hvem som placerede nytårskrudtet, men gerningsmændene har formentlig ikke selv været klar over, at de har været i livsfare.

Politiet tog ingen chancer og tilkaldte forsvarets ammunitionsryddere. Det viste sig at være en ganske klog beslutning, for fyrværkeriet var af meget dårlig kvalitet og svarede til cirka fem kilo rent sprængstof. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at fyrværkeriet var så ustabilt, det i princippet kunne været eksploderet med voldsom kraft når som helst.

Pakken med det ulovlige fyrværkeri er sendt fra en afsender i Polen med et pakke-firma. Politiet understreger, at alle, der har håndteret fyrværkeriet undervejs, har været i  alvorlig fare.

Hele området ved landbetjentens kontor blev afspærret, inden ammunitionsrydderne fjernede kassen med fyrværkeriet. Det blev bragt til kasernen i Haderslev, hvor det i dag blev sprængt.

Syd- og Sønderjyllands Politi appellerer til, at man ikke lader sig friste til at købe ulovligt fyrværkeri eller bestille det på internettet. Forældre bør også tale med unge om, hvor farligt den type fyrværkeri er for dem selv og for andre. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip