Tager pis på Radikal-krænkelsessag: Rager Vermund på låret

Skrevet af Julie Møller

08/10/2020
Pernille Vermund. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Pernille Vermund. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nye Borgerlige har postet et billede, der tager pis på den sag, der har fyldt rigtig meget det seneste døgn.

Dagens topnyheder

I går trådte Morten Østergaard tilbage som politisk leder for Radikale Venstre. Han udtalte til pressen, at han havde svigtet sin gruppes tillid, og beslutningen kom efter, at partiet har været ramt af en intern sexisme-sag. Sagen bunder i en situation tilbage i 2011, hvor Morten Østergaard tog folketingsmedlemmet Lotte Rod på låret.

Den konkrete situation har partiet Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spidsen valgt at bruge på deres egen måde i et opslag på Twitter. Det er folketingsmedlem Mette Thiesen fra Nye Borgerlige, der har delt billedet, hvor hun sidder sammen med tre medlemmer fra partiet. De har alle deres hænder placeret på hinandens lår, og til billedet har hun skrevet ‘For frihed og fædreland’, og på selve billedet står der: ‘vi er ikke som de andre.’

Fik store konsekvenser

Sagen har kostet Morten Østergaard posten som formand, og det er Sofie Carsten Nielsen, der overtager som politisk leder i Radikale Venstre. 

Det var folketingsmedlemmet Lotte Rod, der satte gang i sexisme-sagen i Radikale. Hun stod nemlig frem og fortalte om, at hun var blevet krænket i partiet. Østergaard har siden erkendt, at det var hans hånd, som Lotte Rod fjernede i den respektive situation. Han har givet hende en undskyldning, som hun har godkendt. Alligevel har han valgt at trække sig som formand, da det ifølge de involverede parter ikke handler om den specifikke hændelse, men måden som sagen er blevet håndteret på.