IS tager skylden for angreb mod israelske turister i Kairo

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Islamisk Stat (IS) hævder at stå bag torsdagens angreb mod en gruppe israelske turister i Egyptens hovedstad, Kairo.

Det oplyser gruppen i en erklæring ifølge Reuters.

Angrebet skal ses som et svar på en opfordring fra Islamisk Stats leder om at "gå efter jøder overalt", skriver gruppen.

Bevæbnede mænd åbnede ild mod de israelske turister, da de var ved at stige på en bus i Kairo. Alle slap dog med livet i behold.

Én gerningsmand blev anholdt på stedet, mens en anden blev anholdt i en anden del af Kairo senere.

Torsdag oplyste det egyptiske indenrigsministerium, at man mener, at angrebet var rettet mod sikkerhedsstyrker.

Angrebet fandt sted foran Three Pyramids Hotel, der ligger på vejen mod pyramiderne sydvest for hovedstaden.

Den egyptiske regering lovede sidste år at optrappe sikkerheden ved de store turistattraktioner i landet, efter det var lykkedes militante fra Islamisk Stat at gennemføre flere angreb.

I juni sidste år sprængte en selvmordsbomber sig selv i luften nær det gamle Karnaktemplet i byen Luxor og sårede tre egyptere.

En uge tidligere havde bevæbnede mænd på motorcykler skudt og dræbt to medlemmer af det egyptiske turistpoliti ved Giza, hvor pyramiderne ligger.

I september blev ti mexicanske turister skudt ved Bahariya-oasen af den egyptiske sikkerhedstjeneste, som troede, at de var terrorister.

Og i oktober eksploderede en bombe på et russisk turistfly fra Sharm el-Sheikh til Sankt Petersborg. Alle 224 om bord omkom. Det fik en række vestlige lande til at ændre rejsevejledningerne til Egypten.

/ritzau/