Talenter fortrænger Sønderjyskes målsluger i VM-trup

Der bliver VM-debut til tre unge forwardtalenter, når ishockeylandsholdet fra næste weekend spiller A-VM i Moskva.

Ud over NHL-spilleren Nikolaj Ehlers har landstræner Jan Karlsson fundet plads til 18-årige Mathias From og 20-årige Mikkel Aagaard i den trup, der onsdag sætter kurs mod den russiske hovedstad.

Mathias From har i denne sæson fået debut for Rögle i den bedste svenske række, mens Mikkel Aagaard til daglig spiller i Sudbury Wolves i den canadiske juniorliga.

- Både Mikkel Aagaard og Mathias From har gjort det fremragende gennem hele forberedelsesfasen og vist både modenhed og ungdommelig frækhed, lyder det fra Jan Karlsson i en pressemeddelelse.

Mens de to talenter kan glæde sig over udtagelsen, står forwarden Thomas Spelling og backen Matias Lassen tilbage med en nitte.

Især udeladelsen af Spelling er markant, efter at han igen har spillet en fin sæson i Sønderjyske med 63 point i 58 kampe. Spelling var med ved VM i både 2014 og 2015.

- Der har været hård kamp om pladserne i den her sæson, så det var ikke noget nemt fravalg. Alle spillere, der har været med i forberedelsesfasen, er kommet med stor motivation og sult, siger Jan Karlsson.

Her er den danske VM-trup, der tæller de maksimale 25 spillere. Som udgangspunkt er der altså ikke lagt op til, at der skal hentes flere spillere ind.

Målmænd: Simon Nielsen, Sebastian Dahm og George Sørensen.

Backer: Oliver Lauridsen, Markus Lauridsen, Mads Bødker, Stefan Lassen, Daniel Nielsen, Emil Kristensen, Jesper B. Jensen og Nicholas B. Jensen.

Forwards: Mads Christensen, Morten Green, Morten Madsen, Lars Eller, Nikolaj Ehlers, Nicklas Jensen, Jannik Hansen, Mathias From, Mikkel Aagaard, Morten Poulsen, Frederik Storm, Patrick Bjorkstrand, Kirill Starkov og Mathias Bau Hansen.

Danmark indleder VM mod Norge lørdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip