Talentfuld juniorverdensmester tager DM-guld

28/06/2014

Den unge Amalie Dideriksen har efterhånden trøjer nok at vælge imellem, når hun skal på cykeltur.

Den 18-årige cykelrytter fra Amager CR blev lørdag dansk mester på landevej, da hun vandt et spurtopgør blandt ni ryttere efter 91 kilometer på vejene ved Faaborg.

Hun vandt foran Christina Siggaard (Team Uppsala Firefighters) og Julie Leth (Team Hitec).

- Utroligt fedt at blive dansk mester på landevejen, det har jeg ikke prøvet før, siger Amalie Dideriksen i en pressemeddelelse.

- Team Rytger var i stærkt overtal i gruppen, så Christina, Julie og jeg måtte arbejde for at holde det samlet. Til spurten vidste jeg godt, at jeg var blandt de stærkeste, men man ved jo aldrig hvordan det er på dagen, forklarer hun.

Oprindeligt var de 10 ryttere i frontgruppen, men Team Rytgers Cecilie Uttrup Ludwig styrtede i en rundkørsel kort før opløbsstrækningen.

Med DM-titlen føjede Amalie Dideriksen en dannebrogstrøje til den garderobe, som allerede rummer den hvide VM-trøje med regnbuestriberne fra sidste års VM i Firenze.

Her vandt Dideriksen U19-rytternes landevejsløb og kan køre i VM-trøjen indtil næste VM i slutningen af september i Spanien.

Kvindernes løb blev en taktisk affære, da det bedste danske kvindehold Team Rytger havde fire ryttere i feltet og med utallige ryk forsøgte at undgå en samlet spurt i front.

- Jeg er da skuffet lige nu, over at jeg ikke vandt, men jeg synes, det var et godt cykelløb. Jeg skulle dog nok selv have åbnet spurten, siger sølvvinderen Christina Siggaard.

Pernille Mathiesen leverede det måske bedste forsøg med et ryk omtrent 10 kilometer fra målstregen. Hun blev først kørt ind næsten fem kilometer før mål.

Mændenes danske mesterskab bliver kørt søndag.