Taliban angreb valgkontor

Selvmordsbombere og bevæbnede mænd i Afghanistan angreb tirsdag et af valgkommissionens kontorer i Kabul forud for det kommende præsidentvalg den 5. april.

To politifolk og to civile, der var engageret i valgkampen, blev dræbt.

- Mindst fem af angriberne blev også dræbt, siger viceindenrigsminister Ayoub Salangi, som tilføjer, at en række valgmedarbejdere blev befriet, efter at de var blevet taget som gidsler.

Angrebet skete ved siden af et hus, der tilhører præsidentkandidaten Ashraf Ghani, som er en af dem, der kæmper om at komme til at afløse Hamid Karzai på præsidentposten.

Ghani, som tidligere har arbejdet for Verdensbanken, var ikke i sit hjem, da angrebet skete.

Der er forhøjet beredskab i Kabul og hele situationen i landet er i tiltagende grad spændt op til valget.

Karzai har i flere måneder nægtet at skrive under på en aftale, der skal fastlægge de juridiske rammer for amerikanske soldaters videre tilstedeværelse i landet, og der hersker en del usikkerhed om både valget og fremtiden.

Valget baner vej for Afghanistans første demokratiske magtoverdragelse. Karzai har ikke ret til at genopstille efter 12 år ved magten, men han ventes at bevare en meget stor indflydelse.

Det islamistiske Taliban har givet ordre til, at dets militsfolk skal skabe så store forstyrrelser som muligt, og det har truet med at dræbe alle personer, der stemmer.

Mindst ni blev dræbt, da fire bevæbnede teenagere torsdag i sidste uge angreb diplomat-hotellet Serena i Kabul. Blandt de dræbte var børn og udlændinge.

De fire teenagere blev selv dræbt, da luksushotellet blev stormet torsdag aften, oplyste de afghanske myndigheder torsdag. En dansker slap uskadt fra angrebet, som Taliban har sagt, at det stod bag.

Den afghanske efterretningstjeneste beskyldte tirsdag Pakistans efterretningstjeneste for at være involveret i angrebet på hotellet. En af de dræbte civile var en tidligere diplomat fra Paraguay, der var i Afghanistan som valgobservatør.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip