Taliban bekræfter leder dræbt i amerikansk droneangreb

admin

425 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Taliban-kilder i Afghanistan bekræfter, at organisationens øverste leder, Akhtar Mansour, er dræbt i et amerikansk droneangreb. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg kan med stor overbevisning sige, at Mansour ikke er her mere, siger en Taliban-kilde til nyhedsbureauet.

Lederens død er også blevet bekræftet at to andre højtstående personer i Taliban. De fortæller, at Talibans øverste ledere nu skal samles i den sydvestlige del af Pakistan for at udpege den ekstremistiske bevægelses nye leder.

Lørdag oplyste amerikanske embedsmænd i Washington, at amerikanske droner havde angrebet Mansour og sandsynligvis dræbt ham i det sydvestlige Pakistan nær grænsen til Afghanistan.

Ifølge en amerikansk embedsmand var angrebet på forhånd blevet godkendt af præsident Barack Obama.

- Mansour var målet, og han blev sandsynligvis dræbt, sagde embedsmanden, der ønskede at være anonym, umiddelbart efter angrebet.

Lørdag skulle både Pakistan og Afghanistan være blevet informeret af USA om droneangrebet.

Myndighederne i Pakistan har tidligere søndag sagt, at hovedmålet for angrebet var i besiddelse af et pakistansk pas med navnet Wali Muhammed. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Pakistan var hovedmålet for det amerikanske angreb "ikke identificeret" af de pakistanske myndigheder. Men manden var netop rejst fra Iran til Pakistan forud for angrebet ifølge regeringen.

Frem til den amerikanskledede invasion i 2001 kontrollerede Taliban-bevægelsen store dele af Afghanistan, hvor koranens ord blev benyttet nidkært til religiøs undertrykkelse af folk, særligt piger og kvinder for hvem skolegang blev obstrueret.

/ritzau/AFP