Taliban tager mandskab til fange efter helikopterstyrt

En helikopter tilhørende den pakistanske regering er styrtet ned i et område af Afghanistan, der er kontrolleret af Taliban.

De syv personer, der var om bord i helikopteren, menes alle at være taget til fange af den militante bevægelse, oplyser talsmænd for afghanske myndigheder.

- De, der er taget til fange af Taliban, er pakistanere, siger Sameem Saleh, talsmand for guvernøren i Logar-provinsen i Afghanistan.

Det var her, helikopteren styrtede ned eller tilsyneladende var tvunget til at nødlande.

- Den blev ikke skudt ned, men foretog landingen på grund af en teknisk fejl, tilføjer talsmanden.

Distriktsguvernøren i Azra-distriktet i Logar bekræfter, at Taliban har taget helikopterens mandskab og passagerer til fange.

Logar-provinsen betragtes i stigende grad som lovløst område, fordi en omfattende pakistansk offensiv mod Taliban har presset de militante længere ind i Afghanistan.

En talsmand for det pakistanske udenrigsministerium bekræfter, at en helikopter, der tilhører provinsregeringen i Punjab er styrtet ned i Afghanistan. Han kan dog ikke bekræfte oplysningerne om, at Taliban har taget mandskab og passagerer til fange.

Ifølge den pakistanske talsmand var der seks pakistanere om bord og en russisk tekniker.

Helikopteren havde fået tilladelse til at flyve ind i afghansk luftrum på vej til Usbekistan, der ligger længere nordpå.

Helikopteren, der er en russisk MI-17 helikopter, skulle flyve fra Peshawar i det nordlige Pakistan og videre til et eftersyn på en base i Usbekistan, siger en højtstående militærkilde.

Andre militærkilder siger, at tre af de mænd, der var om bord på helikopteren, er pensionerede medlemmer af sikkerhedstjenesten.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip